NYTTIGT BRÖD

Har tänkt bara ett nyttigt bröd nu i flera dagar, och idag blev det gjort.
HUR gott som helst blev det! Blir att sluta köpa mjukbröd och baka det ist. Billigare & framförallt nyttigare.
Det är laktos & gluten fritt dessutom;)



Och självklart så vill jag dela med mig av detta supergoda nyttiga bröd.
Så här har ni receptet:

5 dl dinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2.5 dl fyrkornskross
1 dl vetegroddar
1 tsk havssalt
4 tsk bikarbonat
5 msk blandade brödkryddor
En näve av varje: pumpafrön, solrosfrön, linfrön, psylliumfrön
1 liter ekologisk filmjölk
0.5 dl sirap


Rör ihop alla torra ingridienser, inklusive fröna och häll
sedan ner filmjölken och sirapen, blanda väl.
Häll blandningen i två smörade 1,5 liters formar och ställ in
formarna i ugnen (175c) i ungefär 80-100 minuter. Det beror
lite på hur eran ugn är, börja kika på brödet när det gått en timme.

Laktosen försvinner ur filmjjölken när den hettas upp.
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0