NYTTIGT BRÖD
Har tänkt bara ett nyttigt bröd nu i flera dagar, och idag blev det gjort.
HUR gott som helst blev det! Blir att sluta köpa mjukbröd och baka det ist. Billigare & framförallt nyttigare.
Det är laktos & gluten fritt dessutom;)
Och självklart så vill jag dela med mig av detta supergoda nyttiga bröd.
Så här har ni receptet:
5 dl dinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2.5 dl fyrkornskross
1 dl vetegroddar
1 tsk havssalt
4 tsk bikarbonat
5 msk blandade brödkryddor
En näve av varje: pumpafrön, solrosfrön, linfrön, psylliumfrön
1 liter ekologisk filmjölk
0.5 dl sirap
Rör ihop alla torra ingridienser, inklusive fröna och häll
sedan ner filmjölken och sirapen, blanda väl.
Häll blandningen i två smörade 1,5 liters formar och ställ in
formarna i ugnen (175c) i ungefär 80-100 minuter. Det beror
lite på hur eran ugn är, börja kika på brödet när det gått en timme.
Laktosen försvinner ur filmjjölken när den hettas upp.