MAGSJUKE NILSIdag är Nisse hemma från jobbet, han fick tok magsjuka igår! Så nu väntar jag bara på att domen ska falla över mig med snart, eller har jag tur och kommer undan oskadd? Det är frågan.

Jag vaknade idag med ett fruktansvärt humör.
Det är nämligen så att jag har rökt några dagar, eller några, i princip alla dagar det har varit sol. Och annars så har jag en snus under läppen konstant. Så nu är det så här att jag behöver ju faktiskt inte snusa så hysteriskt mycket, och absolut inte röka, så jag tackar nej till cigaretterna och försöker dra ner på snus-intaget.
Och alla som snusar eller röker vet ju hur det är när man ska sluta eller minska drastiskt. Det avskyvärda humöret kommer fram.
Sen till råga på allt så var det Lennarts skall jag vaknade till imorse, vilket skapar en fruktansvärd morgon. För jag avskyr hundar som skäller! Det är så grymt irriterande och jag blir på så sjukt dåligt humör!

Sen fanns det ingen mjölk i kylen, och på kiosken har dom ingen ekologisk. Så det innebar att jag skulle vara tvungen att gå till Ica Maxi direkt på morgonen = Nej tack!
Inte nog med det, Sixten hade kissat i hallen, IGEN! Jävla djurfarm. (Jag älskar mina djur, men dom är inte så söta när man vaknar upp i en svinstia som som skapat)

Efter jag har tagit upp allt piss, rensat kattlådan som stank bajs, häng tvätten i maskinen, diskat undan och dammsugat så ska jag äntligen få sätta mig ner och "njuta" av min morgon utan kaffe. (Trodde jag) Så upptäcker jag att kattjäveln har pissat i hallen IGEN!!! Behöver jag ens säga hur less jag kände mig då?

Jag torka upp pisshelvetet i hallen och satt mig vid datorn med min kaffekopp som jag fick blanda med gammal mjölk som gått ut för några dagar sen. För just då så spelade det mig noll roll.

Och nu äntligen har jag fått sitta här och läsa mina bloggar, aftonbladet, kollat mina sidor. Så nu känns det bra igen!
Men jag har återigen konstaterat att mitt humör är väldigt känsligt på morgonen och ett enda skall kan starta en förbannelse.

OJ VAD JAG VILL HA!Jag vill så hemskt gärna hitta en släde och en vagn till ett rimligt pris.
För vad smyckar upp gården mer än en så fin dekoration?
Dom två översta bilderna, det är ju ett måste ha, så enkelt är det ju!
Så jag måste punga fram med lite tusen lappar!

Om det inte är så att någon vet av en vagn eller släde som bara står och behöver bli räddad av mig?


JAKT - INGET NÖJE FÖR DEN JAGADE
Nu tänker dom flesta förmodligen:
- Jahapp, nu är hon igång igen med sitt veg snack om att man inte ska käka kött och att man ska tänka på djurens bästa. När ska hon lära sig att vi inte bryr oss ett skit!

Men jag skiter fullständigt i om folk tycker jag är tjatig, för jag tycker det är grymt, fruktansvärt och framförallt orättvist och extremt plågsamt för dom oskyldiga stackars djuren!
Det pågår ett krig i Sverige! Det är ett anfallskrig mot obeväpnade individer, varav de flesta bor i skogen. Kriget pågår under så gott som alla årets dagar, med avbrott under så kallad yngeltid. Men det intensifieras under hösten. Då får bär- och svampplockarna maka på sig när de grönklädda vapenbärarna intar skogen för att döda cirka hundra tusen exemplar av skogens konung. Många älgar dödas dock inte direkt, utan de skadas och flera går en plågsam, lidandefylld och utdragen död till mötes.

Djurens lidande hamnar aldrig i fokus i de jaktbilagor som brukar finnas i lokaltidningarna. Där hamnar istället krigarna, troféerna och prylarna från vapen- och övrig jaktindustri.


Jag tycker verkligen att det är så hemskt, så fel. Jag ska beställa den här boken så fort jag får råd. Och älgarna har ändå en mycket lättare död än vad tex, kor, grisar och kycklingar har! Det går nästan inte ens att jämföra. Skulle det sitta en tv ovanför köttdiskarna på affärerna där det visas hur slakten går till och hur mkt djuren lider så tror jag inte att det skulle handlas lika mycket kött! Det är jag säker på!


SKÄMMS MICAELA!

Urs vad jag har varit dålig på att uppdatera min blogg!

Har varit full fart hela helgen så jag har inte haft tid att sätta mig ner och skriva.
Just nu har jag inte heller tid riktigt, jag och Julia ska gå broarna. Väntar bara på att hon ska bli klar på banken, sen kommer hon och hämtar upp mig.

Och såklart så ska Lennarts nosgrimma vara i bilen, och den står på Tidy, SÅKLART! Måste förbi där och hämta den innan vi kan börja traska, för jag är verkligen inte på humör för att kämpa med dragkampen.Nu ska Lennart äta, sen ska vi gå ner och vänta i Julia.


Direkt när Nisse slutar så blir det Willys och storhandling. Får se vad klockan är när vi kommer tillbaka, om jag hinner uppdatera bloggen lite mera. För det kan ta upp till 2-3 timmar att handla! Helt sjukt vad tid det tar. Men när man handlar för hela månaden på en och samma gång så måste man tänka efter på vad man handlar. Och det kommer säkerligen ta längre tid eftersom jag måste läsa allt innehåll. Vi ska inte handla någon canser mat alls!

Ojoj nu måste jag skynda mig...


Tjing!!

SOLEN KOM TILLBAKA NU!

Har just kommit in från en promenad med Lenneman, vi gick in till stan. Och jag hade än en gång glömt nosgrimman med Nisse. Så jag gjorde ett försök med att gå utan. Det gick ganska bra, men jag har ont i händerna nu!
Men med lite mera övning så ska det nog gå bra till slut! Men i övrigt var det underbart! Solen lyste som en tok!:D Men nu är den bakom molnen. Tycker den borde sluta gömma sig nu. Seså, komsikom nu gula solen!:)

Jag & Nisse var på jakt efter en svart skjorta till imorgon. Vi ska ju på min farfars begravning: ( Urs det kommer att bli så jobbigt.. Även fast jag inte hade så bra kontakt med min farfar nu på slutet så var han ju ändå min farfar. Och det kommer att vara tugnt att se farmor och pappa så ledsna.Lilla farfar fick bli 85 år gammal. Sov gott älskade du. Vi ses sen! ♥

NOLL FANTASI!Jag måste verkligen designa om min blogg! Men jag vet inte hur jag ska göra den, jag har inte nog mkt ro i kroppen för att sitta och meka på i ps. Men jag vill verkligen att den ska se annorlunda ut, är så less på att ha den som jag har den nu. Den är tråkig!!

Ska fundera på den ett tag till, sen får jag väl helt enkelt se det som ett skolarbete som måste göras eller nåt.

11 MÅNADERI vanliga fall så brukar jag alltid ha koll på när den 22:a närmar sig. Men inte nu. Jag vaknade i morse och hade ett supersött sms av Nisse som handlade om våran dag. Jag trodde jag hade råkat öppna ett äldre sms från någon annan 22:a dag. Men till min överaskning så var det idag! ♥

Vi brukar försöka göra nåt speciellt på våra dagar, men det blir det inget av idag tror jag. Nisse jobbar ikväll så vi får väl bara mysa lite extra eller nåt.

Men nästa månad så har vi varit tillsammans i 1 år! Ett helt år! Kan inte förstå själv att tiden har gått så snabbt!:)


Älskar dig idag, imorgon och alla andra dagar! PUSS!


VATTNA BLOGGEN!!!

När man inte har skrivit i bloggen på en dag så känns det nästan som en evighet nästan! Men nu är jag tillbaka med skrivande fingrar!

I förrgår så var jag till Sanna, vi bar ut lite möbler, och lite andra greje till vinden. Vi rensade helt enkelt!:) Men mer blir det, det måste bara komma en kontainer igen, sen ska det kastas grejer! Och speciellt på vinden/övervåningen, för i sommar så ska det ju börja byggas lite där. Skulle vara kul om det kom upp lite väggar, golv och tillsist inredning!:) Hoppas soc vill vara vänliga och hjälpa till!:)

Igår när jag satt och skulle uppdatera min blogg så ringer Julia och säger att hon är på mb och kör lite bil, och det passade ju utmärkt då om jag skyndade mig och gjorde mig klar för en fika. Det gjorde jag och till Ainas bar det av för en kaffe och en liten kaka. Jag är egentligen inte så mkt för sötsaker på förmiddan men en liten kaka gick ner!:)
Sen åkte vi och hämta upp Max som har varit hos nå andra folk en vecka. Han och Lennart skulle få träffas då täkte vi så det passade ju bra. Och tack gode gud så var Susanne där, och hon fick ge Lennart en omgång i uppfostring, det behöver han för han är så jävulskt flamsig!
Jag ska ringa henne nu till veckan så ska vi  bestämma när vi ska träffas så ska vi träna, och det känns inget annat än underbart kan jag säga!!
Efter många om och men så kunde dom iaf sitta tillsammans i bilen där bak, visst morrade dom lite och fjantade på men det gick rätt så bra tycker jag iaf!

Sen bar det av till Ragvaldsträsk, och jag läääängtar som en dåre tills jag och Nils får flytta i i huset. Ojojoj går inte med ord att beskriva! Ska bli så underbart alltså!

Men iaf, vi städa lite, jag lekte med Josef, vi dansa och pussas lite. Han är så söt ! Pussunge ♥ Sen käka vi middag och åkte senare tillbaka till stan. Julia skulle förbi studion, ta några återbeskök och nån ny kund.

Det var en helt ok dag om jag får säga det själv!:)

Men vad som ska hittas på idag vette sjutton, jag vill göra nåt! Men det finns noll saker att göra. Jag orkar inte tvätta idag, iaf inte nu. Jag vet jag borde men, ja. Ni vet hur det är.

Ska göra min internet runda, läsa bloggarna jag följer och sen ska jag se etter vad det finns för alternativ för dagen!

Adios!!


STEGRÄKNARE & BESÖK HOS SANNA
Nu snart så ska jag och Lennart gå in till stan, sen ska jag och Nils stroosa runt lite. Vi ska kika lite på lite olika saker. Sen ska jag även kolla om var man kan köpa en stegräknare. För jag tror att det kan vara en bra motivation till att promenera mera! Speciellt när jag har mina tvångstankar. Det finns dock ett litt bekymmer, kan bli så att jag går som en galning bara för att jag måste ha ett jämt tal på den. Jag vet ju hur jag funkar med allt annat.
Men jag får ta det då!:) Ska se om jag hittar nån bra till ett bra pris så kan jag köpa mig den sen=)

Sen ska jag till Sannapanna, vi ska dona på i huset, hon har tagit dit lite andra möbler så vi ska ställa allt på plats!:)
Och det känns superkul, för jag saknar min kvinna lite!

Ojoj tiden rinner iväg! Måste skynda mig så jag hinner in till stan innan klockan blir för mkt!

Tjingeling!!

DROGERJag avskyr knark! Och det finns överallt! Jag satt just och läste aftonbladet. Drogerna är alltså 5 minuter bort, det är bara att googla lite så får man tag på det man vill ha. Och det värsta är ju att det går att få tag på nästan vad som helst.

En kille på aftonblader fick i uppdraga att söka reda på sidor som säljer droger och på 5 minuter fick han napp på följande droger som går att köpa på nätet.

 • Ecstasy

 • THC, cannabispreparat

 • Kokainpreparat

 • Explosion - ny drog med okänt innehåll

 • Hasch

 • Caribbean cocos - ny drog med okänt innehåll

 • Dragonfly

 • LSD, kraftig hallucinogen

 • Amfetaminpreparat

 • DMT, kraftig hallucinogen

 • DXM, den nya dödsdrogen

 • GW501516 - ny drog med okänt innehåll

Jag tycker det är så hemskt. Urs. Äckligt.

Den som vill läsa mer om detta klicka här.


ÄNGLAGÅRDNu när jag skulle logga in här på min blogg så såg jag på första sidan att det ska komma en Änglagård 3. Och med tanke på hur mkt jag älskar dom andra två filmerna så behöver jag kanske inte säga hur kul jag tycker att det ska bli med en till, en ny!:D

Det sista man fick veta i Änglagård - Andra sommaren  var att Fanny var gravid, så den nya filmen kommer att kretsa kring hennes nu 16 åriga dotter.

Jag hoppas att den blir lika bra och fin som dom två tidigare filmerna.

TETRISFör några veckor sen så laddade jag ner Tetris till mobilen, tänkte att det kan ju vara kul att ha en tidfördriv när man inte har nåt annat att göra. Och nu har jag gått och blivit Tetris sjuk, och då menar jag inte att jag bara har blivit beroende och vill spela det hela tiden. Utan jag tänker på klossarna omedvetet jätte ofta. När jag ska sova så dyker dom upp, när jag vaknar på morgonen, när jag pratar i telefon, ja i stort sett hela tiden. Kan man hamna i en Tetris psykos?

TPB. VART FAN ÄR DETTA LAND PÅ VÄG?!Men herregud! Visst är det väl helt jävla otroligt, fildelning är ett värre brott än mord, våldtäkter och misshandel. En man dömd för våldtäkt åker på 100 000 spänn i böter och 1 års fängelse, i vissa fall mindre. Och den fällande domen i TPB blev 30 miljoner kronor i skadestånd och 1 års fängelse. Visst fan är det bedrövligt. Det verkar som att alla ögon ligger på fildelare nu ist för våldtäkter och våld. Vart fan är detta land på väg.

Här är en kommentar från aftonbladet ang detta.


"Sverige är ett underligt land !! Skadeståndet till föräldrarna i de uppmärksammade Arbogamomorden slutade på 100 000 kr per förälder. Så i Sverige anser man tydligen att ett barns liv är värt just den hånfullt låga summan av 100 000 kr. Och om vi nu räknar om skadeståndet i TPB rättegången i barnaliv så skulle det motsvara skadeståndet för 300 mördade barn. Det är ju bara att konstatera att svensk lagstiftning är helt sjuk. I Sverige värderas mänskligt liv och lidande extremt lågt medan ekonomiskt lidande värderas extremt högt. Hur ska svenska medborgare kunna känna förtroende för sitt lands lagstiftning när den inte värnar om landets medborgare? Var är vi på väg i detta land ??"

Jag hoppas det dyker upp någon typ av donering till dom 4 som blev dömda till 30 miljoner i skadestånd. Jag skulle mer än gärna donera en slant. Hela världen har varit en del av TPB och jag har mer än många gånger dragit nytta av den sajten, så jag pungar gärna upp några slantar för att visa mitt stöd.

För er som vill folkrösta om fildelning, gå in här och skriv under.

GRATTIS TILL MIN PRINS!Ja må han leva, ja må han leva, ja må han leva uti hundrade år!!
Hipp hipp hurra!! Idag är det älsklingens födelsedag!=) 

Just det, idag fyller Nissepisse 25 år! Halv vägs till 50 kan man ju säga för att få det att låta deprimerande, men jag tycker inte att 50 är mkt så halv vägs dit är då abslut ingenting!=) Många år kvar innan han är en gammelskrutt!;)

Jag bakade en choklad tårta med jordgubbar på igår kväll som han fick på sägen i morse, med ljus och presenter! Han blev så glad så glad!:) Senare idag så ska vi åka till Ostvik där uppvaktandet fortsätter!:)


Grattis grattis grattis på 25 års dagen älskling!!


TUSAN!Klev ju upp kl 06.00 och gjorde frukost till mig och Nils, koka kaffe och kasta i mig 2 koppar på en gång, sen somna jag om mitt i The Voice! Drömde att jag hade praktik där och att jag och Josefin hade en väldigt intim vänrelation. Jakop och Nils var på nåt konstigt vis samma person och Paul fyllde år så det kom massa folk och bjöd på fika. Sen var det dags för rapattack och jag garvade som en dåre. Sen vakna jag mitt i rapattacken och såg att den var på tvn. Kändes lurigt när jag som just "var där". Haha!


Jag ska gå in till stan idag, till Nilspils just innan han får lunch. Så jag hade tänkt att få det gjort ganska snart. Typiskt att jag ska börja känna mig hungrig just nu när jag har lite brådis. Får kasta i mig en nutrilett, det är både snabbt och gott!

Skriver mera sen!
Adios!!


UTMANAD AV MARCELA.

1. Ta fram din mobil.
2. Gå till inkorgen!
3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en
4. Fråga 1 - första meningen i första sms:et
5. Fråga 2 - första meningen i andra sms:et, o.s.v
6. Utmana ett par personer  Tina, Jessica, Teesan, Jenny

1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?
Jo samma här, vore väldigt trevligt.

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Jadu jag vet inte, jag har fan börjat bli livrädd, du vet blir man det nu så, kommer man att föda barn.

3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?
De är lugnt :)

4. Vad är det värsta du skulle kunna säga åt din fiende?
Hehe typ 12 :)

5. Vad skulle du skrika om du vann en miljon?
Jo :)

6. Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom?
Det var idag och jag gav han till och med en kram:)

7. Vad vill du höra mest av allt?
Näe jag är i Ers och Marcela är hemma:)

8. Vad kommer bli dina sista ord i livet?
Jag vet inte :)

9. Vad säger du till en nära vän som fått en dödlig sjukdom?
Ja det tycker jag med :)

KLANTO

Å jag är så himla klantig, ist för att svara på ett blogg inlägg så raderade jag det ist! Och jag minns inte adressen heller. Så jävla klantig jag är!!
Aja vad att göra?Igår så åkte jag ju till Ragg och hälsa på Julia, vi hade mkt trevligt. Fika, prata, städa, lekte med djuren.
Och hennes lill Josef, han är ju så söt. Vill ha en bäbis jag med!:)
Nu är det inte så länge kvar innan vi ska flytta till Ragg, och jag längtar så inni norden!!=)
Vi ska välja ett golv till hallen imorn, så roligt!!=) WII!


Är hungrig och sugen på suring. Kan vi äta det idag? Oj så gott det vore. Oh harre!!
MUMMA!

Nä det är inget blogg humör idag. Jag har kämpat på med att göra en ny blogg design, men det blir inte som jag vill. Och då blir jag irriterad och less på allt som har med bloggen att göra. Så jag återkommer senare ist.

Tjingelingan!

RAGVALDSTRÄSKSolen skiner och är glad idag!:) Och jag med för den delen, är solen glad är Micaela glad! Idag ska jag till Julia och hälsa på, så trevligt! Var egentligen tänkt att Lennart och Max skulle få träffas, men det får bli en annan gång, för Max bor borta den här veckan. Så Lennart får vara med Nisse idag och komma med han sen i afton. Behöver vara ifrån han lite, han tar all min energi och idag vill jag ladda batterierna lite. :) Sen ikväll så ska vi gå en lång promenad.

Jag höll inte på att få mig upp imorse, var helt slut! Det är inte bra att somna för sent, men ibland blir det ju att man råkar vara vaken längre än vad det är tänkt. Och då får man betala för det på morgonen också.

Oj klockan är redan tio! Mpåste hinna duscha Jakop, dammsuga och byta kattsand innan Julia hämtar upp mig kl tolv!

Ha en trevlig dag i solen idag, tjingeling!

BURLESK STRIPTEASEJag tycker den är så grymt fin den här stripteasen!!

PICS

Kikade just igenom lite sparade bilder jag har haft liggandes i min pixbox ett tag.. Jag önskar att jag kunde hitta alla andra sparade bilder som jag har glömt bort vart jag har lagt.Den här bilden fick mig att komma på att det faktiskt är väldigt mycket dags att jag fixar mig råd att göra en tatuering, jag har inte riktigt kommit på exakt hur jag vill att den ska se ut, men nåt i den här stilen iaf. Ska sätta mig ner nån kväll och söka reda på nåt jag vill ha helt säkert, sen boka tid och göra den.Den här bilden är tagen för ganska exakt 1 år sen, det diffar på några veckor men ändå. Den fick mig iaf att tänka på hur otroligt mycket jag har gått upp i vikt på bara 1 år!! Och att jag faktiskt måste börja banta på riktigt. Jag måste ta en till månad utan godis och chips och allt annat som hör till onyttigheter, plus att jag även måste dra in på en hel del annat. Det är ju sommar snart och alla som har samma probs som mig vet hur jobbigt det är när det är tusen grader ute men ändå inte vill gå i svala mindre kläder. Så, hej o hå för nu ska det bantas!!Den här bilden fick mig att börja tänka på min förra kisse jag hade, Udda. Hon var en väldigt speciell liten kisse, hon var alltid snäll, kan inte minnas en enda gång som hon var arg. Hon var så fin och rar. Känns så sorgligt att jag inte kunde ha henne kvar, hon kissade ju inne och otrivdes så hemskt. Och sen fick hon canser och dog. Saknar henne väldigt mkt nu när jag ser bilder på henne. Sov gott älskade Udda.Den här bilden påminner mig om att jag ska till Julia imorgon och att Lennart ska få träffa hennes hundar, Inka och Max. Ska bli intressant och se om dom kanske kan bli bästa vänner, dom blir ju i stort sett "grannar" i sommar när vi flyttar till Ragg.
Den här bilden påminner även om att det vankas bröllop snart, Julia och Daniel ska nämligen gifta sig snart om inte allt för länge. Ska bli så himla roligt! Jag älskar bröllop!=)


SOL!

Vilken underbar dag, eller hur!!;) Solen skiner som aldrig förr.
Så idag blir det grillat till middag, vi ska alldeles strax fara till Ostvik och förbereda grillningen! Så underbart! Det känns lite som att vi ska inviga sommaren. Trots att det inte är sommar än, men solen försöker nog säga att det snart är så. Det vill jag gärna tro iaf!:)

Igår så tog jag ju tag i stor städningen, det är så skönt när allt är klart och det är rent och fint!:) Jag tog lite före och efter bilder på stöket, bara för att det skulle vara lite kul att se skillnaden. Lite dålig kvalla men det får man ta när man tar kort med mobilen.
Det var det då, nu ska jag göra mig klar sen ska vi rulla mot Ostvik!:) Tjingelingan!!

BAKSMÄLLAN HAR ANLÄNT!

Kanske tog i där, så farligt är det inte, har varit värre! Känner mig lite trött bara, men annars helt ok.

Gårdagen var lyckad, den började med att jag, Nils, Sanna och Kim satt här hemma hos oss och drack oss lite fulla, sen bar det av till Camilla där ett trevligt gäng med folk satt samlade, det bjöds bla på chips och sång så det stod det härliga till! Sen rullade vi vidare till Old Williams där vi snabbt beslutade oss för att det inte alls var särskiltkul, för vi hittade ingen vi kände, fulla ögon har sämre syn än man tror för det visade sig senare på kvällen att alla satt samlade där. Men jag & Sanna hade redan hunnit anlända till Olearys. Träffade lite kända ansikten, dracke en öl och sen åkte vi hem.
Tack allihopa för en trevlig kväll!

Idag så känner jag mest för att slå igång en Harry Potter film och bara fläka fläsk i soffan, men det ser ut som ett bombnedslag i hela lägenheten, disk till taket, stökit och hår överallt. Så jag måste städa innan jag kan njuta till en Harry. Inte pepp, inte pepp.


Som ni ser, Nils mår inte lika bra idag, han kan inte hålla ögonen öppna många minuter. :p


Okej, nu ska jag ta tag i det här.
Det ska alltså göras följande.

Diska.
Plocka undan.
Tvätta några maskiner.
Vika tvätt.
Dammsuga.
Skura.

Det låter som ingenting, men det känns som hur mkt som helst.
Puh. Hejsvejs!


HEJ OCH HÅ!Fylla uta fanskapet blev det ikväll. Och jo, kul så inni var det. Uppdatering kommer imorgon. Varför jag sitter här kl 03 på natten är för att jag väntar på att maten i ugnen ska bli klar!=)
Och alla vet ju att tiden står stilla när man väntar, så jag sysselsätter mig med det första som dyker på när IE startar.

Nåja, ska kolla maten i ugnen sen sova,

Tjingelingan!!

SKOTER SKOTER SKOER.Och jag är inte pepp för fem öre, jag vill bara att det ska bli sommar. När jag vaknade imorse så låg jag och tänkte på hur mkt sommar det var ute, täntke om jag inbillar mig nog mycket så kanske det blir som jag vill. Så jag tänkte hur jag steg upp och öppna balkongdörren och den hettande solen springer på mig som en kokhet vägg. Jag går in och gör i ordning frukost och sätter igång lite Björn (som jag lyssnade på hela förra sommaren) sen sätter jag mig och glassar i solen med en cigg.
Okej jag har ju slutat röka men i fantasin är det himla trevligt!=)

KOM SOMMAR KOM!

Och vad jag längtar allra mest till det är ju husbils semestern!! Living the dream liksom!!

SOMMMAAAAAAAAAAAARA!!!

ANIMAL PLANET

Jag la upp mattan på tvättkorgen innan det var dags för dammsugning, sen ser jag en tass som sticker fram i den ihopknövlade mattan. :)

Tog även en bild på Jakop idag när han satt på datorn, se så mkt fjun han har fått på magen om man jämför med förut för 2 månader sen. Lite dålig kvalla på kortet från idag, men min mobil har inte så många pixlar tyvärr. Men man ser ändå en väldig skillnad tycker jag. Kanske finns det hopp kvar för denna fågel fjädermässigt. En vacker dag kanske han slutar plocka sig helt. :)TWILIGHT - NEW MOONÅhå jag vill se den NU! Vill inte vänta i hundra år. Jag ska börja läsa, idag! Och jag ska inte sluta förän jag läst alla böckerna! TWILIGHT ABSITENS!!!GLAD PÅSKNär jag var liten så åkte alltid min mamma, pappa och lillebror till Stenbacka, (Kabbnäs som jag kallade det) där mormor & morfar har sin stuga. Det var alltid så himla mysigt, målade påsk ägg, plocka videkissar, lekte med det stora trollet Kito som morfar hade byggt på gården åt mig. Vi åkte skoter, fiska och grilla brevid det lilla båthuset. Det var helt enkelt underbart. Men när min ålder gick mot 12-13 år så blev allt sånt för tråkit. Jag ville hellre vara hemma och hitta på saker med mina kompisar.
Jag har inte varit till stugan i "Kabbnäs" på väldigt många år, och jag saknar tiden där väldigt mycket. Men det är inte så ofta någon är dit numera, visst mormor & morfar åker dit då och då och fiskar och sådär. Men mamma & pappa är väldigt sällan dit, och då blir det autamtiskt att man inte tänker på det själv. Och eftersom att det ären väldigt gammal stuga så finns det ingen dusch och ingen vanligt toalett, det finns bara ett utedass. Och det är nåt jag inte riktigt klarar av, bara tanken på det får mig att rysa till lite. Dusch kan man ju stå ut med att vara utan ett till två dygn iaf, men toaletten behöver man ju, och jag är lite för fin i kanten för att använda utedass, faktiskt!
Men det skulle vara mysigt att åka dit över dagen iaf.. Synd att det är så himla långt...:(
Jag längtar lite efter min mommo o moffa, skulle vilja åka till Lycksele nån helg och hälsa på känner jag. Undra om det kanske bör bli aktuellt snart? Tror det.

Men iaf, det var mitt dåvarande Påskfirande, hur firar jag påsken nu mera? Ja, den firas faktiskt inte alls. Jag kan inte minnas att jag firat påsk sen tiden i den lilla stugan. Och jag känner att jag vill ta tag i det, för man kan göra det himla mysigt. Nu hinner man inte ordna till det till nåt mysigt just i år, men nästa år ska jag minsann påsk-pynta och ha påsk-bord och hela fadderullan!=)

Glad Påsk på er alla iaf!!

GRYMMA TORTYR MEDTODER SOM ANVÄNDES PÅ MEDELTIDEN.


Judastolen.Judasstolen gick ut på att offret hängdes upp ovanför redskapet och sänktes sedan ner över spetsen med sikte på antigen vagina eller anus. De mer eller mindre trädde alltså på människor för att rivas sönder innifrån ner över konen med dessa två kroppsöppningar som utgångspunkter. Det blev heller inte bättre av att de gärna hängde på vikter allteftersom för att göra kroppen tyngre och dras neråt. Ännu en otrevlig detalj är att de sällan tvättade dessa redskap så att den drabbade även åkte på en otrevlig infektion när han eller hon satt där är inte helt omöjligt.

Denna tortyr kunde pågå i timmar till dagar.Sågad i 2.Den utsatte som till och med kunde åka på detta straff för en liten stöld hängdes upp och ner medans två andra män förberedde en stor såg. En såg som de sedan helt enkelt började såga itu den levande personen helt hänsynslöst med. Oftast sågade de bara ner till buken för att låta offret känna så mycket smärta som möjligt innan döden slog till, men ibland sågades kroppen också itu till två bitar som fick hänga fritt. Även denna tortyr kunde pågå i flera timmar.


Källa för all text och bilder: Sveriges Sämsta Sida
Huvva och urs, bara av att försöka föreställa sig smärtan gör ju att man får ont. Om man tycker att lagen har hemska straff idag så kan man ju titta tillbaka till medeltiden och se att det var värre förr.
Urs! Jag får rysningar!


VIBRATIONSPLATTAN HAR STARTAT IGEN.


Jag har idag börjat om med min vibrationsplatta, och det är så jobbigt när man just har börjat. För det kliar överallt när blodet får fart, och det kliar så fruktansvärt. Och jobbigast av alla övningar är ju armarna. För arma vill vika sig efter ett fåtal sekunder och det känns som att huvudet ska skaka av. Men när man är klar med alla övningar så känns det jätte skönt i kroppen. Man känner att blodet rör sig som det ska och musklerna är arbetade:)
Så klart så måste man ju kombinera vibrationsplattan med något, som långa promenader eller annan typ av träning. Så jag ska ta mig en promenad in till stan, det tar ca 1 timma så det ska nog räcka.Kliniska studier visar att vibrationsträning ger följande resultat:
- Tio minuters vibrationsträning ger 20-30 % mer muskelstyrka än en timmes vanlig styrketräning.
- Mindre belastning på leder, fästen och senor.
- Förbättrad smidighet.
- Ökning av tillväxthormoner (testosteron).
- Minskning av stresshormonet kortisol. Kortisol bidrar ofta till viktökning.
- Dramatisk förbättring av blodcirkulationen.
- Starkare benvävnad. Förebygger benskörhet (osteoporos).
- Ökar förbränningen.
- Kosmetiska effekter (mindre celluliter).
- Lindring av smärta.
- Ökning av hormonet serotonin som hjälper till att hålla humöret uppe.


Till er som inte har en vibrationsplatta säger jag bara: Skaffa er en.
Finns på Rusta för bara 1500, och det är den klart värd!

Ska göra mig en nyttig lunch nu sen ska vi ut och promenixa!

Tjingeling och glad påsk!

DANSEN ÄR SÅ VACKER!


PHOTOSHOP

Jag blir vansinnig!! Jag får aldrig mitt ps att funka, och jag har abstinens! Jag måste få leka lite med bilder. Vill göra en ny design till min blogg, men utan ps så går det ju inte. Varför gör du så här mot mig dator, why? WHY?! :(

Det står att jag ska stänga av internet och sen påbörja installationen. Meen hjälper det? Evadånejnej.
Så jag vet inte vad jag ska göra?

Buhu, jag tycker synd om mig själv för detta.


VETERINÄR BESÖK ÅTER IGEN.Det känns som att vi är till veterinären hela tiden, vi borde få någon typ av bonus kort tycker jag, för vi är ju där minst en gång i månaden. Igår så var vi dit med Sixten, han hade extremt mycket blod i urinet och jag var ju livrädd att han skulle dö. Men det var som tur var inget allvarligt, en infammation och sår i urinblåsan. Så han ska äta lite medicin och nytt foder. Sen blir han frisk igen. Orsaken är nog för att han alltid ligger i fönstret och sover och där drar det ganska mycket och det är inte så bra. Så jag har lagt en filt i fönstret så att det inte ska dra lika mycket. Och han stortrivs ännu mer nu:)


IPRED IPRED, låt mig tanka IFRED.


Jag tycker det är så jobbigt det här med den dumma Ipred lagen. För jag är ju verkligen beroende av mina serier, och jag vet inte om jag vågar att ladda ner. För man får ju kraftiga böter om man väl åker dit.

Men jag vet inte riktigt hur stora riskerna är att man ska åka dit. Är det någon som vet?

                                            
Vågar man ladda ner eller inte? Vad tycker duIKEA IGÅR, STÄDNING IDAG.

Igår  morse kl 09.00 så åkte jag, Nils, Sara & Ola till Ikea!:) Det är lika trevligt varje gång!;)
Jag & Nils köpte inte så mkt, mest ljus o sådär.
Men oj vad jag hittade saker jag ville ha, inte att ha här i lägenheten kanske, men att ha i huset, oja. Det var allt från ungnar - köksoffor - blommor - utemöbler till inredning. Hur mkt som helst!
Sen ska det shoppas!;)
Vi kom hem kl 20.00, och vi åkte hem ganska direkt, vad så sjukt trött. Men somnade inte förän vid tolv, var lite att göra.

Idag så består min dag av städning, och endast städning. Det är tvätt till taket, disk till taket, stökigt, hårigt, allting är huller om buller och jag trivs inte för 5 öre! Urs. Så jag ska storstäda i några timmar nu. Ska ge djuren mat sen ska det röjas upp!

Nils är hemma från jobbet idag, han är sjuk. Och jag är den skyldige, jag har smittat honom. Felååt älskling!:)
Och eftersom att jag har gjort honom sängliggandes så får jag nog allt ta hand om honom också:) Han ska få lite fika på sängen strax tror jag. Eller han får det när han vaknar:)


Idag ska det iaf göras:
- Dammtorkas
- Dammsugas
- Skuras
- Tvättas
- Diskas
- Storskurning av väggar och golv i badrummet
- Stökas i ordning i alla rum
- Vatta blommorna


Så nu ska jag sätta igång med detta! Och jag har INGEN pepp alls kan jag säga!
Tusan.


Hejdå.

SURING OCH KRÄFTORTidigare idag så var jag & Nils iväg på Nordaåteatern och såg en teater uppvisning som min lillebror vad med i. Det är så kul att se sånadär teater föreställningar:)
Sen bar det av till Storkågeträsk till Maria & Nicke, där även Marcela & Danne befann sig. På bordet serverades det suring och kräftor, tjejerna slukade suringen & grabbarna slukade kräftorna. Helt sjukt vad fort det går att äta! Och godaste maten i världen tror jag det är! Jag åt 10 fiskar själv. fetgris, jag vet. Men det är ju så gott!!

Nu ska jag vara lite social medd folket! Ge Lennart mat och släppa ut han på gården så han får busa lite!:)

Tjingeling!

VILA I FRID FARFAR

Igår kväll så somnade min lilla farfar in.
Och det som känns så hemskt är att jag inte hade så mycket kontakt med honom dom sista åren.
Men han hade väldigt ont innan han dog, så han har det bättre på alla sätt nu, det vet jag.
Så vila i frid älskade farfar, vi ses i nangiala..


SNORNÄSABlev ingen bättring alls under dagens gång, snarare tvärt om.
Har just badat i stekhett vatten, men kroppen värker än! Nedrans förkylning, ut ur min kropp!!:(

Det finns inget gott att trösta sig i när man är sjuk heller, för man har noll matlust, sug över huvudtget. Köpte mig lite natusgodis, nötter och sånt, (för det får man äta när man har godis uppehåll) men jag är inte sugen på det heller. Blä-

Ska slå igång en Harry Potter film, får se om man orkar hålla sig vaken hela eller om jag somnar efter 10 min. Inte pigg.

DATUM SPIKAT FÖR SEX AND THE CITY 2!

Så himla kul. Nu kan man börja nedräkningen!;p

Den 28 Maj 2010 går den andra Sex And The City filmen upp på biograferna.
Lägg det på minnet gott folk!;)

SICK AND TIREDKänner mig hängig som en sandsäck. x(Sov 10 timmar i natt, men när jag vakna så kändes det som 2 ungefär. Dessutom har det här dumma före-feber-ontet kommit, prosit och halsont dessutom. Buhu, det är bäst att det försvinner för jag ska på suring middag imorgon faktiskt!

Ska överdosera vitamin intaget idag. Bäst att börja nu!


UNDERBAR LÅT!


SMÅ HUNDAR ÄR OCKSÅ SÖTA, ÄVEN GRISAR!<3

Jag har aldrig varit nåt jätte fan av små hundar, har som mest tyckt att dom varit skälliga och som ingen riktig hund. Man vill ju som känna att man går med en hund när man rastar den, och det känns som att det ska kännas som att man är ute och går med en katt ungefär.
Och nu funderar Maria & Nicke på att skaffa sig en liten plutt, så jag gick ut på blocket och kikade lite, och jag måste erkänna att, jo, jag skulle mer än gärna kunna tänka mig att ha en liten skrutt.
För kolla så söta!
Hittade även 2 söta minigrisar som jag hemskt gärna vill köpa. Fast jag vill nog ha den från den är liten, men den vuxna är också himla himla fin. Kollla kolla! :DMan blir förälskad, visst? :]

NYTTIGT BRÖD

Har tänkt bara ett nyttigt bröd nu i flera dagar, och idag blev det gjort.
HUR gott som helst blev det! Blir att sluta köpa mjukbröd och baka det ist. Billigare & framförallt nyttigare.
Det är laktos & gluten fritt dessutom;)Och självklart så vill jag dela med mig av detta supergoda nyttiga bröd.
Så här har ni receptet:

5 dl dinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2.5 dl fyrkornskross
1 dl vetegroddar
1 tsk havssalt
4 tsk bikarbonat
5 msk blandade brödkryddor
En näve av varje: pumpafrön, solrosfrön, linfrön, psylliumfrön
1 liter ekologisk filmjölk
0.5 dl sirap


Rör ihop alla torra ingridienser, inklusive fröna och häll
sedan ner filmjölken och sirapen, blanda väl.
Häll blandningen i två smörade 1,5 liters formar och ställ in
formarna i ugnen (175c) i ungefär 80-100 minuter. Det beror
lite på hur eran ugn är, börja kika på brödet när det gått en timme.

Laktosen försvinner ur filmjjölken när den hettas upp.
 


KAUKASISK OVTJARKA


Läste på aftonbladet om en "ägare som varnar ör en livfarlig sällskapshund." Den heter Kaukasisk ovtjarka. Jag har aldrig hört talas om hundrasen tidigare och blev såklart väldigt nyfiken, läste lite om rasen och vad den var framavlad för. Och jag tycker aldrig att man ska döma rasen pga att vissa hundar av rasen visat dåligt beteende. Men jag kan ju säga som så att jag skulle inte välja den, även fast den har ett så fruktansvärt tilltalande utseende.
Det finns säkert många av hundarna som är fina och snälla, annars skulle väl inte folk äga rasen, men av det jag läste så blev jag lite skrämd. Jag läste på 5 - 6 sidor och ingen av dom sidorna kunde jag hitta nåt possitivt eller kärvänligt med rasen. (vilket jag aldrig varit med om förut). Men iaf, den kan alltså väga upp till 100 kg och är framavlad som herdehund för att vakta sin boskap. Den dödar vargar och björnar utan tvekan och den slutar inte bita förän offret har sluta andas. Och den klassas som en väldigt aggresiv hund. Den visar heller inga tecken på när den ska anfalla, när det kommer någon in på gården så liggen den tyst och "snällt" och bara tittar. Sen går den till anfall. Den är alltså inte framavlad för att jaga bort inkräktare, den är framavla för att ta bort inkräktare.

En fröjd för ögat är den, tycker det ser ut som att det ska vara en korsning mellan Leonberger och Varg. Otroligt vacker hund, lite för mycket jobb för min smak och jag skulle aldrig känna mig säker med den.


BLOGGTORKA

Jag har varit så dålig på att uppdatera bloggen så att jag nästan skäms. Men jag bara känt mig ur fuktion på skriv-fronten. Har inte riktigt tid att skriva nu heller, klockan är massor och jag hade tänkt att hinna se nya avsnittet av OTH innan jag släcker mina ögon för ikväll. Men en kort sammanfattning av dagen innan kan jag väl ge.

Vaknade och gjorde morgon pysslet, duschade och efter det mys i soffan med kaffeslurken. Efter det tvättade jag 3 maskiner, mellan maskintvättningen så pratade jag en stund med Teesan i telefon, vi pratade allt mellan fruktansvärd djuslakt och felbehandling av djur till förlossningar(vilket jag får rysningar av att bara tänka på även fast det är ett bra tag kvar tills jag ens ska bli gravid). Sen pillade jag på med Jennys blogg och den är i stort sett klar nu, bara lite pyttepill med typsnitten, sen är den färdig. Jag har varit superseg jag vet, förlåt igen!:( När allt var klarrt och bettart så började jag med maten(sesam nuggets med ris & vitlöksås), smakade som att det kom från himlen om jag får säga det själv! Sen bar det av till Ostvik och vi fika, körde skoter så Lennart fick springa av sig, och han njöt mer än nånsing förr, han var så peppad att han stutsade runt som en gummiboll på ängarna:) SÖTVOVVEN!!
Sen bar det av hemmåt och här sitter jag. Nu är det One Tree Hill Dags!!;)
Godnatt efter det!=)

RSS 2.0